De verkiezing

Publieksprijs: Favoriete Tweewielerwinkel van het jaar
Vanaf 17 december begint het online traject voor de publieksprijs, de Favoriete Tweewielerwinkel van het jaar 2019. Dit traject staat los van het vakjurytraject, in dit online traject gelden alleen de stemmen van de klanten, de klanten stemmen namelijk op hun favoriete tweewielerwinkel. Via een online stemapplicatie bestaat er de mogelijkheid om de consumenten zoveel mogelijk op jouw tweewielerwinkel te laten stemmen. Zorg dat je zoveel mogelijk je winkel promoot, maak reclame in je winkel, post via social media en wie weet ontvang jij de meeste stemmen van de klanten en win jij de publieksprijs: ‘’Favoriete Tweewielerwinkel van het jaar 2019’’. Houdt de site in de gaten voor meer informatie. 
 

Benchmarkrapporten
Naar aanleiding van de stemmen op de Publieksprijs wordt voor alle deelnemers een benchmarktrapport gegenereerd. In dat benchmarkrapport, worden - naast de benchmark - ook reviews en verbeterpunten vermeld. Deelnemers die aanwezig zijn tijdens de finaleavond op vrijdag 1 maart tijdens Bike Motion, ontvangen hun benchmarkrapport gratis. Alle overige deelnemers kunnen hun persoonlijke benchmarkrapport bestellen via vragen@tweewielerwinkelvanhetjaar.nl De kosten bedragen € 35,- exclusief btw per benchmarkrapport.


Hoe gaat de verkiezing in zijn werk?
De Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing is een ranking die jaarlijks middels mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Deelname aan de verkiezing betekent een mooie kans om te bepalen waar jouw winkel staat binnen de lokale markt en daarbuiten. Na drie intensieve juryrondes, bestaande uit mystery guests, een vakjury en een check van online prestaties, worden tijdens het finale event de regiowinnaars bekend gemaakt en hieruit de beste Tweewielerwinkel van Nederland gekozen.

Winkels kunnen niet meer voorgedragen worden door consumenten. Consumenten kunnen wel stemmen op hun favoriete winkel voor de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar. Annemarie Visser: “Voor de gewone titel gaan weer terug naar de opzet uit het verleden. Iedere winkel kan deelnemen en de jury kiest hieruit toonaangevende bedrijven die genomineerd worden voor de titel.”


10 redenen om mee te doen
1. Een mystery visit t.w.v. € 99
2. Rapportage van de mystery visit
3. Toegang tot een benchmark, waarmee je makkelijk kunt zien hoe je scoort ten opzichte van je landelijke en lokale concurrenten.
4. Publieksprijs Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019
5. Veel aandacht in landelijke, lokale en regionale media
6. Veel media-aandacht van Tweewieler (speciale uitgave, nieuwsberichten op website, etc.)
7. Stemapplicatie voor consumentenstemmen
8. Twee toegangskaarten voor de uitreiking
9. Certificaat als bewijs van deelname
10. Erkenning voor de branche en eeuwige roem want je hoort bij de top Tweewielerwinkels van het jaar!

En nog veel meer. Lees hieronder het overzicht van de weg naar de finale!

 

Ronde 1 | Inschrijving | t/m 4 december 2018
Tot en met 4 december konden tweewielerwinkels zich aanmelden. Het inschrijfformulier is de eerste toetsing. We vragen je te motiveren waarom jouw bedrijf mee moet doen aan het jurytraject.

Op basis hiervan wordt de eerste selectie gemaakt door een vakkundige en onafhankelijke vakjury. De beste inzendingen gaan door naar de volgende ronde.


Ronde 2 | Online check & Mystery guest | december t/m februari 2019
In de tweede ronde krijgen alle geselecteerde winkels een online check en onaangekondigd een mystery guest over de vloer. De jury maakt een beoordeling aan de hand van een vragenlijst. Op basis van deze scores (vakjury 80% & mystery guest 20%) worden de beste Tweewielerwinkels geselecteerd.

Online check
Door een ervaren online deskundige wordt een online check uitgevoerd. Jouw website en positie van de website wordt bekeken en ook het gedrag op social media wordt gemeten. Super handig om te weten wat jouw online positie is.

Mystery visit
De mystery visit is een onaangekondigd en anoniem bezoek. Je winkel wordt beoordeeld door het oog van de consument.
 

Ronde 3 | Vakjury
De 4 regiowinnaars krijgen een aangekondigd bezoek van de vakjury. Op basis van deze bezoeken wordt de definitieve ranking bepaald van de Regiowinnaars en de Publieksprijs. Ook wordt dan de winnaar van de Tweewielerwinkel van het jaar 2019 beknd gemaakt op basis van het aantal consumentenstemmen.

Bekendmaking
De winnaars van de verkiezing worden bekendgemaakt tijdens Bike MOTION op zondag 3 maart 2019, locatie Jaarbeurs in Utrecht. Verdere informatie en details volgen en worden vermeld door vakblad Tweewieler op www.tweewieler.nl.

Onderzoeksrapportages
Rapportages van de mystery visits en de jurybezoeken ontvang je de dag na het event via het e-mailadres dat bij de inschrijving is opgegeven. Indien dit mailadres tussentijds wijzigt, kun je deze wijziging doorgeven via vragen@tweewielerwinkelvanhetjaar.nl
 


 

Organisatie

Deze verkiezing wordt organiseerd door vakblad Tweewieler.
Hét vakblad voor de ondernemer in de Tweewielersector.

Hoofdsponsor
Vrienden van de verkiezing
Powered by

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details