Uw klanten laten stemmen = meedoen aan de verkiezing

geplaatst op maandag 7 november 2016

logo-Tweewielerwinkel-van-het-Jaar-2017-uitsnede


Bij sommige retailers bestaat nog onduidelijkheid over de nieuwe opzet van de verkiezing. In de eerste ronde kan iedere tweewielerwinkel klanten laten stemmen op zijn eigen stempagina en doet daarmee automatisch mee aan de verkiezing. Het gaat dus om de tevredenheid van uw klanten over uw winkel, niet of uw winkel helemaal klaar is om mee te doen voor de titel.

Daar gaat het in deze eerste ronde niet om, het gaat er in eerste instantie om dat zoveel mogelijk tweewielerwinkels promotioneel kunnen profiteren van de verkiezing. Dat doen ze door hun klanten aan te sporen om vanaf 21 november op de winkel te stemmen en hun mening te geven. In de eerste ronde wordt aan de hand van klantbeoordelingen – klanten geven daarin een rapportcijfer voor klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en kennis van de medewerkers – een ranking gemaakt naar Gemeentewinnaars en vervolgens naar Provinciewinnaars.

Minimaal 75 stemmen

Enige voorwaarde hiervoor is dat de winkel minimaal 75 stemmen heeft gekregen in een periode van 8 weken. Bij het maken van de ranking gaat het om een gemiddeld cijfer, dus het maakt niet uit hoeveel stemmen er totaal uitgebracht zijn. Dus leg een i-Pad op uw toonbank of spoor uw klanten via Facebook aan om op uw winkel te stemmen. Promotiematieraal is beschikbaar op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl . Voor elke winkel komt een unieke url beschikbaar, die op 21 november a.s. live zal gaan en waar klanten hun stem kunnen uitbrengen. Een voorbeeld: van fietsenwinkel Janssen Fietsen zal de url worden: tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/janssenfietsen.

Geen brief ontvangen?

Bent u tweewielerdetaillist en heeft u geen brief ontvangen, stuur dan een mail naar vragen[@]tweewielerwinkelvanhetjaar.nl.

Procedure verkiezing stap-voor-stap

  • Stap 1: In de eerste week van november hebben alle tweewielerwinkels een brief ontvangen met de procedure. U hoeft nog niets te doen. Heeft u onverhoopt geen brief ontvangen, dan kunt een mail sturen naar vragen[@]tweewielerwinkelvanhetjaar.nl.
  • Stap 2: Rond 17 november sturen wij een mail om u er aan te herinneren dat u vanaf 21 november uw klanten kunt laten stemmen.
  • Stap 3: Op 21 november gaat het Stemplatform www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl live en dus ook uw unieke url.
  • Stap 4: Op 13 januari sluit het Stemplatform www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl en dus uw unieke url.

Provinciewinnaars kunnen meedoen voor titel

De Provinciewinnaars zijn de ‘finalisten’ in deze verkiezing. Deze winkels worden door de vakjury bezocht (onder meer voor gesprek met de ondernemer), er wordt een financiële bedrijfsvergelijking gemaakt en de winkels krijgen bezoek van een Mystery Shopper die rapport uitbrengt. Op basis van al deze aspecten selecteert de vakjury de uiteindelijke winnaar van de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017. Deze wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in het voorjaar 2017.

Lees meer over de verkiezing in het oktobernummer van Tweewieler of lees het artikel in het digitale magazine.
Op de speciale pagina Tweewielerwinkel van het Jaar 2017 vindt u alle informatie over de verkiezing.

MBL_facebook_icon_grijs
MBL_twitter_icon_grijs
Hoofdsponsor
Organisatie
Ambassadeur
AGM Scooters
Vrienden van verkiezing
 
 
 
Ook Vriend van de Verkiezing worden? Kijk hier voor de mogelijkheden!
Kika_klein
OndernemersUnited_klein
LeukVoorJou_klein
VoteCompany_klein