S-bikes winnaar Tweewielerwinkel van het Jaar 2017

geplaatst op dinsdag 4 april 2017

Tweewielerwinkel-van-het-jaar-2017-137-272x181

De 20e editie van de Tweewielerwinkel van het Jaar is gewonnen door S-bikes uit het Belgische Geraardsbergen. De winkel werd gekozen uit 13 Provinciewinnaars. Tijdens het Tweewieler Retail Congres werden de Provinciewinnaars eerst op het podium in het zonnetje gezet, waarna S-bikes van Sven Van Weyenberg door presentator Tom van ’t Hek tot winnaar uitgeroepen werd. Tom van ’t Hek maakte het spannend door eerst vier punten te noemen waarin de Tweewielerwinkel van het Jaar 2017 uitblinkt: “Het is een winkel met passie voor het fietsen en voor de klant, het is een super belevingswinkel, met een gemotiveerd team en duizenden Facebook-likes.” Toen S-Bikes even later tot winnaar uitgeroepen werd, bleef Sven Van Weyenberg eerst even zitten, zo verbaasd was hij dat hij de titel gewonnen had. Emotioneel nam hij de beker in ontvangst van hoofdredacteur Annemarie Visser.

 

Pitbull van Ideghem

Op de vraag van Tom van ’t Hek waarom Sven ook wel ‘de pitbull van Ideghem’ wordt genoemd, zei hij: “Ik ben gestart met een fietsenzaak in Ideghem en heb zeven jaar lang bij Specialized gezeurd om concept store te mogen worden. Ik liet niet los en uiteindelijk is het me gelukt.” De vakjury was er volgens juryvoorzitter Ferry Smith dit jaar vrij snel uit: “We kwamen al vrij snel tot de conclusie dat S-Bikes de winnaar moest worden. Vooral de gedrevenheid van de eigenaar, zijn eigenzinnige ideeën en leuke acties vielen direct op.”

 

Muur van Geraardsbergen

De vakjury is onder indruk van de passie van de eigenaar. Sven van Weyenberg bedacht de inrichting zelf en gaf ‘De muur van Geraardsbergen’ een prominente plek in de inrichting. S-bikes fungeert als experience center met 20 testfietsen en douches voor na de testrit. Sven organiseert weekends onder de naam ‘Test the best’. Om een breed assortiment aan te kunnen bieden voor een brede doelgroep heeft Sven ervoor gekozen om ook stadsmodellen e-bikes van Dutch ID op te nemen. Verder biedt hij het goedkopere segment van Specialized in de collectie, naast duur maatwerk. S-bikes is heel actief op social media en heeft 6.000 likes op Facebook. Het hele team post regelmatig berichten op Facebook en Instagram. Meer informatie over de winkel leest u in het aprilnummer van Tweewieler.

 

Provinciewinnaars

Voor de uitreiking kwamen de 13 Provinciewinnaars (12 uit Nederland en 1 uit België) op het podium waarna Tom van ’t Hek aan iedere winnaar een vraag stelde. Hierbij viel het enorme verschil in winkels op: van een eenmanszaak, familiebedrijf, KTM-specialist,  gecombineerde fiets- en scooterwinkel tot Bike Totaal-winkel. Allemaal prachtige winkels die trots mogen zijn op de titel Provinciewinnaar:

 • Drenthe: 2 Wielers Martin Jeuring, Nieuw-Amsterdam
 • Flevoland: Bike Totaal Schulting, Almere
 • Friesland: Meinsma Fietsen, Wijnjewoude
 • Gelderland: Firma Wels, Driel
 • Groningen: Roggeveld Fietsen, Scheemda
 • Limburg: Tweewielerspecialist De Beente, Maastricht
 • Noord-Brabant: Budgetfietsen.mierlo, Mierlo
 • Noord-Holland: Rijwielhandel Dral, Oostzaan
 • Overijssel: WR Bikes, Haarle
 • Utrecht: Fiets Inn Frits van de Bunt, Amersfoort
 • Zeeland: Tweewieler Centrum Tholen, Tholen
 • Zuid-Holland: Atlas Fietsen, Zoetermeer

In het aprilnummer van Tweewieler leest u een uitgebreid verslag over het congres Tweewieler Retail Trends en de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2017.

MBL_facebook_icon_grijs
MBL_twitter_icon_grijs
Hoofdsponsor
Organisatie
Ambassadeur
AGM Scooters
Vrienden van verkiezing
 
 
 
Ook Vriend van de Verkiezing worden? Kijk hier voor de mogelijkheden!
Kika_klein
OndernemersUnited_klein
LeukVoorJou_klein
VoteCompany_klein