Deelname aan verkiezing zorgt voor bekendheid

Deelname aan verkiezing zorgt voor bekendheid
9 nov 2018

Meedoen aan de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar levert gegarandeerd aandacht op, ook in de branche bij fabrikanten en leveranciers. Provinciewinnaar Zeeland 2018, Davey Jansen van Jansen Wielersport in Heinkenszand, merkte dat vorig jaar: “Ik zat toen net vijf maanden in een nieuw pand en ons bedrijf bestond bijna 6 jaar. Door de titel heb ik veel nieuwe bedrijven leren kennen en aanbiedingen gehad.”

Vakjurytraject

Een winkel kan ook voorgedragen worden door een leverancier, importeur of fabrikant door middel van een aanbevelingsbrief met inschrijfformulier. Voor het vakjurytraject van de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 worden geen Gemeente- en Provinciewinnaars gekozen.

Opzet uit het verleden

Winkels kunnen voor het vakjurytraject ook niet meer voorgedragen worden door consumenten. Consumenten kunnen wel stemmen op hun favoriete winkel op het vertrouwde stemplatform www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nlvoor de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar. Hoofdredacteur Annemarie Visser van Tweewieler hierover: “We gaan weer terug naar de opzet uit het verleden. Voor de algemene titel kan iedere winkel kan deelnemen en de jury kiest hieruit toonaangevende bedrijven die genomineerd worden. Daarnaast willen we bedrijven ook de mogelijkheid blijven bieden consumenten op hun winkel te laten stemmen.” Lees meer informatie over de consumentenstemming in het gele kader onderaan dit artikel.

Deskcheck door vakjury

Op het inschrijfformulier moeten gegevens over jouw bedrijf, met omzetgegevens van de winkel en werkplaats ingevuld worden met een motivatie waarom jij denkt dat jouw winkel Tweewielerwinkel van het Jaar zou moeten worden. Half december komt de vakjury bijeen voor een zogenaamde desk check, waarna de jury aan de hand van de motivatie en op basis van de kengetallen bepaalt welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing.

Selectie genomineerden

De winkels die door de vakjury zijn geselecteerd, worden vervolgens door een externe partij gecheckt op kredietwaardigheid. Verder krijgen deze bedrijven bezoek van en worden gebeld door een mystery shopper. Hiervan krijgen de deelnemers een terugkoppeling.

Finalisten krijgen bezoek van vakjury

Uit deze genomineerden worden de uiteindelijke finalisten geselecteerd. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. De vakjury bestaat uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper. Zij kiezen gezamenlijk de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. De titel wordt uitgereikt op zondag 3 maart 2019 tijdens Bike MOTION Benelux in Jaarbeurs Utrecht.

Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar

Naast de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 kunnen consumenten begin 2019 stemmen voor de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. Iedere tweewielerwinkel in Nederland en Vlaanderen kan deelnemen. Uit de deelnemers worden de Gemeente- en Provinciewinnaars gekozen. Het stemplatform wordt januari 2019 online gezet. Alle deelnemende bedrijven die meedoen, krijgen handvaten aangereikt om via social media stemmen te werven. De onderneming met de meeste publieksstemmen wint de titel Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019.

Organisatie

Deze verkiezing wordt organiseerd door vakblad Tweewieler.
Hét vakblad voor de ondernemer in de Tweewielersector.

Hoofdsponsor
Vrienden van de verkiezing
In samenwerking met
Powered by

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details