Inschrijving verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 sluit 4 december

Inschrijving verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 sluit 4 december
9 nov 2018

Heb jij het inschrijfformulier al aangevraagd? Jurylid en redacteur Hedwig Berendsen merkt vaak dat bedrijven soms twijfelen of ze mee zullen doen aan de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar. “Ik kom voor Tweewieler vaak bij tweewielerbedrijven die prima mee zouden kunnen doen. Het is zo jammer als je deze kans voor gratis publiciteit niet benut. Deelname aan de verkiezing zorgt er bovendien voor dat ondernemers samen met het personeel kritisch naar hun winkel gaan kijken.”

Wil je jouw winkel aanmelden voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019? Meld je dan hier aan

De winnaar van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2018, Minne Sport uit het Belgische Ieper, heeft ervaren wat het winnen van de titel betekent. Julie Minnen zegt hierover: “We hebben een heel goed jaar gedraaid. We kregen veel leuke reacties van klanten en onze naamsbekendheid is enorm toegenomen. Nog steeds merken we dat klanten van verder weg onze winkel bezoeken, omdat ze gehoord hebben dat wij deze titel gewonnen hebben.”

Niets te verliezen

Julie Minnen raadt bedrijven zeker aan mee te doen: “Je hebt niets te verliezen. Deelname is alleen al goed om je winkel te verbeteren. Je let meer op hoe alles loopt in de winkel, wat kan er beter? Maar ook voor teambuilding is het goed, als je meedoet, ga je er samen voor met je personeel. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren.”

Jurycommentaar

Verder geeft Julie Minnen aan dat ze het commentaar van de jury heeft gewaardeerd: “We hebben zinvolle opmerkingen gehad over dingen die beter kunnen. Ook klanten geven nu eerder aan op welke punten we zouden kunnen verbeteren. De verkiezing zorgt ervoor dat je wat kritischer en met meer aandacht naar jezelf en je winkel kijkt.”

Eerste ronde alleen beoordeling vakjury

Anders dan vorig jaar hebben consumenten voor de algemene titel Tweewielerwinkel van het Jaar nog geen stem. In de eerste ronde gaat de vakjury een eerste selectie maken van bedrijven die mee kunnen doen aan de verkiezing voor deze titel. De vakjury bestaat naast Hedwig Berendsen uit juryvoorzitter Ferry Smith (Director Public Affairs van de ANWB), Sacha Boedijn (secretaris Fietsen RAI Vereniging) en Costja Gontscharoff (designer Zwarthout).

Aanmelden voor verkiezing

Inschrijven kan op de speciale website: www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/aanmelden. Na aanmelding ontvang je een uitgebreid inschrijfformulier waarop u gegevens over uw bedrijf moet invullen, met omzetgegevens van de winkel. Samen met een aantal duidelijke foto’s van de winkel en werkplaats stuurt u dit formulier naar Tweewieler, waarna half december de vakjury de inschrijfformulieren gaat bekijken. Aan de hand van de ingevulde gegevens en de meegestuurde foto’s beoordeelt de vakjury welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing. Net als in het verleden kiest de vakjury een aantal genomineerden, waaruit de uiteindelijke finalisten gekozen worden.

Selectie genomineerden

De winkels die door de vakjury zijn genomineerd, worden vervolgens door een externe partij gecheckt op kredietwaardigheid. Verder krijgen deze bedrijven bezoek van en worden gebeld door een mystery shopper. Hiervan krijgen de deelnemers een terugkoppeling.

Finalisten krijgen bezoek van vakjury

Uit deze genomineerden worden de uiteindelijke finalisten geselecteerd. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. De vakjury bestaat uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper. Zij kiezen gezamenlijk de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. De titel wordt uitgereikt tijdens Bike MOTION Benelux 2019 in Jaarbeurs Utrecht.

Wil je jouw winkel aanmelden voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019? Meld je dan hier aan

Organisatie

Deze verkiezing wordt organiseerd door vakblad Tweewieler.
Hét vakblad voor de ondernemer in de Tweewielersector.

Hoofdsponsor
Vrienden van de verkiezing
In samenwerking met
Powered by

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details