‘Verkiezing levert deelnemers altijd iets op’

‘Verkiezing levert deelnemers altijd iets op’
12 nov 2018

Heb jij jouw winkel al aangemeld voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar 2019? Je hebt nog tijd tot 4 december a.s. Juryvoorzitter Ferry Smith van de ANWB is vanaf het begin, 22 jaar geleden, betrokken bij de verkiezing. Hij denkt dat de verkiezing een goede manier is om inzicht te krijgen in het presteren van je bedrijf.

“Als je ervan overtuigd bent dat je een winkel hebt waar anderen nog iets van kunnen leren, moet je zeker meedoen. Want dan is de kans groot dat je de prestigieuze titel een jaar lang mag voeren. En dat heeft belangrijke voordelen”, aldus Ferry Smith, Director Public Affairs bij de ANWB.

Wil je jouw winkel aanmelden? Meld je dan hier aan!

Waar bestaan die voordelen van deelname uit?

“Het verleden heeft laten zien dat degenen die meedoen heel handig gebruik kunnen maken van de extra aandacht die dat oplevert. Publicaties in de lokale media en via de sociale media genereren heel veel positieve aandacht. Het laat (potentiele) klanten zien dat je bedrijf er toe doet en dat je graag de uitdaging aan gaat. Dat leidt tot meer aanloop en meer omzet, en soms is dat niet zomaar een klein beetje! Bijkomend effect is dat de teams uit de bedrijven zich door de wedstrijd nog meer met elkaar verbonden voelen. Het geeft de samenwerking een extra impuls, want het team gaat er samen voor.”

Moet je veel moeite doen om deel te kunnen nemen?

“Die vraag kan je op heel veel manieren interpreteren. Als je een actieve ondernemer bent heb je je zaakjes op orde en is deelnemen eigenlijk een fluitje van een cent. Natuurlijk worden er gegevens gevraagd en als je finalist bent krijg je een strenge, maar rechtvaardige jury op bezoek. Maar wat er wordt gevraagd, heb je als het goed is al voor het grijpen liggen en kan je uitleggen. Want zonder duidelijk plan kan je de tent niet runnen, toch?”

En dan liggen na deelname de bedrijfsgeheimen zeker op straat!

“Zeker niet! Alles wat je instuurt wordt strikt vertrouwelijk gebruikt, daar kun je van op aan. Daar heeft ook niemand belang bij. Op basis van de gegevens die je deelt en de gesprekken met de jury mag je ook een waardevolle terugkoppeling verwachten. Handige tips om je bedrijf nog verder te verbeteren. In het verleden hebben we gemerkt dat veel opmerkingen en adviezen van de jury door ondernemers zijn opgepakt. Zij hebben er echt hun voordeel mee kunnen doen, zelfs zo dat er bedrijven zijn die bij een volgende verkiezing op basis van hun aanpassingen de titel alsnog hebben gewonnen.”

Kan een bedrijf zich nog op een andere manier oriënteren op deelname?

“Zeker! Praat eens met collega’s die voorgaande jaren hebben meegedaan en vraag naar hun ervaringen. Volgens mij zijn die zonder uitzondering positief. Natuurlijk zijn er bedrijven die teleurgesteld zijn dat zij niet hebben gewonnen, maar ik hoor altijd dat de deelname de deelnemers iets gebracht heeft!”

Eerste ronde alleen beoordeling vakjury

Anders dan vorig jaar hebben consumenten voor de algemene titel Tweewielerwinkel van het Jaar nog geen stem. In de eerste ronde gaat de vakjury een eerste selectie maken van bedrijven die mee kunnen doen aan de verkiezing voor deze titel. De vakjury bestaat naast Hedwig Berendsen uit juryvoorzitter Ferry Smith (Director Public Affairs van de ANWB), Sacha Boedijn (secretaris Fietsen RAI Vereniging) en Costja Gontscharoff (designer Zwarthout).

Aanmelden voor verkiezing

Inschrijven kan op de speciale website: www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/aanmelden. Na aanmelding ontvang je een uitgebreid inschrijfformulier waarop je gegevens over jouw bedrijf moet invullen, met omzetgegevens van de winkel. Samen met een aantal duidelijke foto’s van de winkel en werkplaats stuurt u dit formulier naar Tweewieler, waarna half december de vakjury de inschrijfformulieren gaat bekijken. Aan de hand van de ingevulde gegevens en de meegestuurde foto’s beoordeelt de vakjury welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing. Net als in het verleden kiest de vakjury een aantal genomineerden, waaruit de uiteindelijke finalisten gekozen worden.

Selectie genomineerden

De winkels die door de vakjury zijn genomineerd, worden vervolgens door een externe partij gecheckt op kredietwaardigheid. Verder krijgen deze bedrijven bezoek van en worden gebeld door een mystery shopper. Hiervan krijgen de deelnemers een terugkoppeling.

Finalisten krijgen bezoek van vakjury

Uit deze genomineerden worden de uiteindelijke finalisten geselecteerd. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. De vakjury bestaat uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper. Zij kiezen gezamenlijk de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. De titel wordt uitgereikt tijdens Bike MOTION Benelux 2019 in Jaarbeurs Utrecht.

Organisatie

Deze verkiezing wordt organiseerd door vakblad Tweewieler.
Hét vakblad voor de ondernemer in de Tweewielersector.

Hoofdsponsor
Vrienden van de verkiezing
In samenwerking met
Powered by

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details