Terugblik 2018

Minne Sport wint titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018
Minne Sport uit het Belgische Ieper heeft de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018 gekregen. In het vakjurytraject heeft de Vlaamse winkel op alle fronten de hoogste score gehaald. De familie Minne was blij verrast de titel in ontvangst te mogen nemen. De feestelijke uitreiking was live te volgen via Tweewieler Facebook.

De Tweewielerwinkel van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing die dit jaar voor de 21e keer georganiseerd is. Aan de verkiezing mogen tweewielerwinkels uit Nederland en België meedoen. Om mee te doen aan de verkiezing worden tweewielerondernemers uitgenodigd hun klanten te laten stemmen. Winkels die de meeste stemmen én de hoogste beoordeling krijgen, worden Gemeentewinnaar in hun gemeente. De winkel die het hoogst scoort in de provincie wordt Provinciewinnaar en dingt mee naar de titel Tweewielerwinkel van het Jaar.

 

Uitreiking op Bike MOTION
Bij de uitreiking waren 200 ondernemers en hun team aanwezig. Het feestelijke evenement vond plaats op de zondag van de Bike MOTION Benelux. Voor veel ondernemers een goede reden om en beurs en het feestelijke Tweewieler event te bezoeken.

 

Minne Sport scoort het hoogst
Minne Sport scoorde op alle categorieën het hoogst. De vakjury beoordeelt de finalisten in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar op criteria zoals uitstraling in het straatbeeld en beleving in de winkel, verkoopkracht, kwaliteit en niveau van de werkplaats, aansturing team en sturing op cijfers. De 2e en 3e pijler onder de beoordeling is het oordeel van de Mystery Shopper en de gedegen financiële analyse die wordt uitgevoerd door H&L Accountants & Belastingadviseurs.

 

Markt verandert gigantisch snel
Ook wordt gekeken naar de toekomstvisie van de ondernemer. Minne Sport werd in 1946 gestart door Maurice Minne. Uit het juryrapport: ‘De fietsmicrobe heeft onze vader doorgegeven aan mij en mijn zus. Het zit in de genen.’ De familie Minne ziet de toekomst opgewekt tegemoet, al vraagt dit veel flexibiliteit van ondernemers en team. ‘De markt verandert zo gigantisch snel. Dat is de grootste uitdaging. Onze webshop krijgt een optie om fietsen te reserveren. Waarbij we de website zien als een uitbreiding van onze fysieke winkel en geen fietsen online gaan verkopen.’

 

Naar 75% electrische fietsen
Koen en Julie Minne denken dat over 5 jaar het assortiment voor 75% elektrisch is. ‘We hebben een sterke focus op de zakelijke markt, met bedrijfsmatige fietsen en bijbehorende onderhoudscontracten. En we bieden méér dan gewoon een winkel waar je een fiets kunt kopen. Met beleving, events, workshops en informatiesessies. We gaan een Minne Café creëren waar mensen langskomen tijdens of na hun fietstocht om over fietsen en hun avonturen te praten.

 

Titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018
Samen met het positieve oordeel van de Mystery Shopper en de uitstekende financiële positie van Minne Sport, was dit voor de vakjury reden om Minne Sport de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2018 toe te kennen. De vakjury bestaat uit:

  • Ferry Smith (juryvoorzitter) Director Public Affairs ANWB
  • Sacha Boedijn secretaris Fietsen RAI Vereniging
  • Costja Gontscharoff designer bij Zwarthout
  • Jan-Willem van Schaik hoofdredacteur Bike Europe
  • Hedwig Berendsen redacteur Tweewieler
  • Annemarie Visser hoofdredacteur Tweewieler

 

Meer informatie leest u op Tweewieler.nl

Organisatie

Deze verkiezing wordt organiseerd door vakblad Tweewieler.
Hét vakblad voor de ondernemer in de Tweewielersector.

Hoofdsponsor
Vrienden van de verkiezing
In samenwerking met
Powered by

Deze verkiezing  is powered by Vote Company,
Dé specialist in het organiseren van verkiezingen.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details