Verslag van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing editie 2019

Het evenement rondom de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 was één groot feest tijdens Bike Motion 2019: diverse prijswinnaars werden in het zonnetje gezet. Bekijk hieronder de foto's en video's terug.
 

Winnaar Jansen2wielers verrast door titel
 

Eric Jansen van Jansen2wielers had niet verwacht dat hij de overall prijs van de Tweewielerwinkel van het Jaar zou winnen. Hij had met zijn team volop ingezet op het winnen van de publieksprijs. Toen die aan hun neus voorbijging, kneep hij hem wel even.
Eric Jansen is trots op wat hij met zijn team bereikt heeft in de 11 jaar dat hij bezig is met zijn bedrijf. Dat hij met zijn winkel de verkiezing zou gaan winnen had hij totaal niet verwacht: “We waren al heel blij dat we bij de Top 25 zaten. Toen we bij de uitreiking hoorden dat we Regiowinnaar Midden waren geworden, waren we super blij.”

Moed in de schoenen

Eric Jansen was met zijn hele team aanwezig bij de uitreiking: “Toen we wisten dat we bij de Top 25 zaten, heb ik direct besloten om met zijn allen naar de uitreiking te gaan.” Tijdens de uitreiking werd eerst de publieksprijs bekendgemaakt. Daarbij stond Jansen2wielers tot de laatste week constant op de eerste plek. “We gingen echt voor de publieksprijs. We hadden veel gedaan om de verkiezing goed onder de aandacht te brengen van onze klanten. Toen die prijs aan onze neus voorbijging, zakte ons de moed wel in de schoenen.”   

Video bekendmaking winnaar
Het team veerde op toen bekend werd dat Jansen2wielers tot Regiowinnaar Midden uitgeroepen werd en op het podium mocht komen.  “Daar stonden we samen met de drie ander regiowinnaars. Die hadden allemaal ook een heel sterk verhaal, dus ik rekende totaal niet op de overwinning. Toen uiteindelijk onze naam als winnaar geroepen werd, ging er wel een adrenalinestoot door me heen, dat was een heel mooi moment.”   

 

Regiowinnaar Noord ‘Veel plezier beleefd aan verkiezing’

 

Roggeveld Fietsen in Scheemda werd uit de Top 25 gekozen tot Regiowinnaar Noord. Voor de uitreiking werd een prachtig filmpje gemaakt waarin eigenaar Johan Roggeveld vertelt over zijn winkel en de omgeving van Scheemda.

Uniek bij Roggeveld Fietsen is de breng- en haalservice met een Fiat 500. In het filmpje is te zien hoe Johan Roggeveld langs een oude strokartonfabriek in Scheemda rijdt waar ooit opnames gemaakt werden voor de film Zwartboek. Johan Roggeveld heeft veel plezier beleefd aan de verkiezing: “We krijgen nog steeds reacties van leveranciers en klanten. De dag na de uitreiking hebben we in de zaak op een gebakje getrakteerd, het was heel gezellig in de zaak. We zijn heel trots dat we dit als kleine ondernemer hebben behaald.”

Local hero
Volgens de jury is eigenaar Johan Roggeveld een echt ‘local hero’. Johan en zijn vrouw Petra blinken uit in een grote maatschappelijke betrokkenheid. Er zijn verregaande plannen voor een koffiehuis naast de winkel waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen en waar ze producten gaan maken met afval uit de winkel. Specialisme bij Roggeveld Fietsen zijn elektrische fietsen, aangevuld met stadsfietsen, kinderfietsen en accessoires.
Lees meer over Roggeveld Fietsen in het maartnummer van Tweewieler dat 22 maart a.s. verschijnt.

 

Mantel in Den Bosch, regiowinnaar Zuid

 

Mantel in ’s-Hertogenbosch is onlangs uitgeroepen tot Regiowinnaar Zuid bij de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. Bedrijfsleider Pieter van der Mout is trots op de titel Regiowinnaar Zuid: “Natuurlijk ga je voor de eerste plek, maar we zijn trots dat we de beste van Zuid-Nederland zijn.”

“Ik ben er trots op dat we dit als team samen hebben bereikt. We zijn ook heel blij met het positieve rapport van de mystery shopper, daaruit blijkt dat we het goed doen.” De banier die het bedrijf kreeg bij de uitreiking staat direct bij de ingang: ”Zo’n erkenning van een vakjury straalt betrouwbaarheid uit en is een stukje bevestiging voor onze klanten”, aldus Van der Mout.
In het filmpje hieronder komen uiteraard de bekende Bossche bollen aan bod en zijn beelden van de prachtige omgeving rondom Den Bosch. Pieter van der Mout vertelt over de winkel die 360 dagen per jaar open is.

Mantel heeft twee superstores: in Den Bosch en in Arnhem, met daarnaast nog drie servicepunten. Het assortiment fietsen in de superstores is enorm en loopt van kinderfietsen tot e-bikes, racefietsen en mountainbikes. Van elk model staat een hele maatserie in de winkel. Verder is er een groot aanbod in damesfietsen en een ruime, lichte kledinghoek. Mantel blinkt uit in de combinatie van online en offline. Klanten die online kopen, kunnen de fiets in de winkel ophalen en daar eerst testen.