Het verkiezingstraject

 

De Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige vakjury tot stand komt. Deelname aan de verkiezing betekent een mooie kans om te bepalen waar jouw winkel staat binnen de lokale markt en daarbuiten. De jurering verloopt als volgt:


Ronde 1 | selectie 20 genomineerden

Zodra de inschrijving voor de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing gesloten is, buigt de vakjury zich over de inzendingen. Op basis van de aangeleverde informatie en het aangeleverde beeldmateriaal worden 20 bedrijven genomineerd. Deze gaan naar de tweede ronde, de jurering. 


Ronde 2 | jurering 20 genomineerden

De 20 door de jury genomineerde winkels krijgen bezoek van de mystery shopper, die het bedrijf kritisch beoordeelt. Daarnaast vraagt de jury om extra informatie. De minimaal vier en maximaal zes bedrijven die door de vakjury de hoogste beoordeling krijgen, gaan naar de finale. Net als in 2021 zijn er dit jaar geen regiowinnaars.


Mystery shopper

De 20 genomineerden krijgen bezoek van mystery shoppers. Dit zijn specialisten die het bedrijf onaangekondigd bezoeken en beoordelen door de ogen van de klant. Na afloop van de verkiezing ontvangen de bezochte bedrijven een verslag van het bezoek van de mystery shopper. 


Ronde 3 | finale tijdens Vélovak

De finalisten worden door de vakjury bezocht en krijgen daarnaast een onafhankelijke financiële check door H&L Accountants & Belastingadviseurs. De winnaar van de verkiezing wordt bekendgemaakt op maandag 19 september 2022 tijdens een feestelijke finale-bijeenkomst op de beursvloer van Vélovak in Gorinchem.
Tijdens de finale wordt ook bekend gemaakt welke van de genomineerde bedrijven de Awards winnen die in 2022 worden uitgereikt: voor het meest klantvriendelijke bedrijf, de winkel met de beste online performance en het bedrijf dat écht werk maakt van duurzaamheid.