Verkiezingstraject

De Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige vakjury tot stand komt. Deelname aan de verkiezing betekent een mooie kans om te bepalen waar jouw winkel staat binnen de lokale markt en daarbuiten. De jurering verloopt als volgt:


Ronde 1 | selectie 20 genomineerden (mei/juni)

Zodra de inschrijving voor de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing gesloten is, buigt de jury zich over de inzendingen. Op basis van de aangeleverde informatie en het aangeleverde beeldmateriaal worden 20 bedrijven geselecteerd, die naar de volgende ronde gaan. 

 

De vakjury

De vakjury bestaat uit een groep deskundigen die vanuit hun vakgebied de deelnemende bedrijven beoordelen. De juryleden beoordelen de deelnemende bedrijven op tientallen punten en geven cijfers door de ogen van de professional. Onderdelen waar de jury op beoordeelt zijn onder andere gastvrijheid, presentatie, productkennis, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. Het oordeel van de vakjury weegt voor 70 procent mee in de eindscore.


Ronde 2 | jurering 20 genomineerden (juli/augustus)

De 20 door de jury genomineerde winkels krijgen het verzoek om extra informatie over hun bedrijf aan te leveren. Ze krijgen bezoek van de mystery shopper, die het bedrijf kritisch beoordeelt. De tweede ronde resulteert in vier regiowinnaars: Noord-Nederland, Midden-Nederland, Zuid-Nederland en Vlaanderen.

 

Mystery shopper

De twintig genomineerden krijgen bezoek van mystery shoppers. Dit zijn specialisten die het bedrijf beoordelen door de ogen van de klant. De mystery shoppers worden ingezet door een bureau dat hierin is gespecialiseerd. Elk van de 20 genomineerden ontvangt een verslag van het bezoek van de mystery shopper. De mystery visit weegt voor 30 procent mee in de eindscore.


Ronde 3 | finale (september)

De vier regiowinnaars worden bezocht door de vakjury en krijgen daarnaast een accountants- en online-check. Een van de vier regiowinnaars wint de verkiezing. De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 28 september 2020 tijdens een feestelijke finale-bijeenkomst op de beurs Vélovak in Gorinchem.

 

Wat krijg ik bij deelname?

Deelname aan de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar levert je een deskundige blik op je bedrijf op, waar je gelijk je voordeel mee kunt doen. Nomineert de jury je bedrijf als een van de 20 bedrijven die doorgaan naar de tweede ronde, dan kun je daarnaast de volgende plussen verwachten:

  • Landelijke aandacht voor je bedrijf via het vakblad, de website en sociale media van Tweewieler
  • Certificaat als bewijs van deelname
  • Mystery visit
  • Rapportage van de mystery visit
  • 2 toegangskaarten voor de feestelijke finalebijeenkomst op maandag 28 september 2020
  • Aandacht van lokale, regionale en landelijke media
  • Erkenning voor de branche en eeuwige roem want je hoort bij de top Tweewielerwinkels van het jaar!