Het verkiezingstraject

 

De Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige vakjury tot stand komt. Deelname aan de verkiezing betekent een mooie kans om te bepalen waar jouw winkel staat binnen de lokale markt en daarbuiten. De jurering verloopt als volgt:


Ronde 1 | selectie 20 genomineerden

Zodra de inschrijving voor de Tweewielerwinkel van het Jaar verkiezing gesloten is, buigt de vakjury zich over de inzendingen. Op basis van de aangeleverde informatie en het aangeleverde beeldmateriaal worden 20 bedrijven genomineerd. Deze gaan naar de volgende ronde. 


Ronde 2 | jurering 20 genomineerden

De 20 door de jury genomineerde winkels krijgen bezoek van de mystery shopper, die het bedrijf kritisch beoordeelt. Daarnaast kan de jury om extra informatie vragen, onder andere over de online performance en/of de duurzaamheid. De vier bedrijven die door de vakjury de hoogste beoordeling krijgen, gaan naar de finale. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er dit jaar geen regiowinnaars.


Mystery shopper

De 20 genomineerden krijgen bezoek van mystery shoppers. Dit zijn specialisten die het bedrijf onaangekondigd bezoeken en beoordelen door de ogen van de klant. De mystery shoppers worden ingezet door een bureau dat hierin is gespecialiseerd. Na afloop van de verkiezing ontvangen de bezochte bedrijven een verslag van het bezoek van de mystery shopper. 


Ronde 3 | finale tijdens Vélovak

De vier finalisten worden door de vakjury bezocht en krijgen daarnaast een onafhankelijke financiële check door H&L Accountants & Belastingadviseurs. Een van de vier finalisten wint de verkiezing. De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 20 september 2021 tijdens een feestelijke finale-bijeenkomst op de beurs Vélovak in Gorinchem.
Tijdens de finale wordt ook bekend gemaakte welke van de genomineerde bedrijven de Awards winnen die in 2021 worden uitgereikt: voor het bedrijf met de beste online performance en het bedrijf dat écht werk maakt van duurzaamheid. 

 

Direct naar het inschrijfformulier >